Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A szakképzést és továbbképzést is támogatja a kormány

2015. September 20. 22:01
A szakképzést és továbbképzést is támogatja a kormány

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy  6 ezer kamionos képzését fogja támogatni a kormány, mivel  a közúti áruszállítás kulcsfontosságú tényező Magyarország versenyképességének javításában.

Az ágazatban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében a kormány javítani kívánja magyar fuvarozók nemzetközi versenyképességét. A tárcavezető és Wáberer György miniszterelnöki megbízott, az MKFE elnöke aláírta az állami finanszírozással megvalósuló hivatásos gépjárművezető-képzés kereteit rögzítő megállapodást. Az 5 milliárd forintos, uniós és hazai forrásból meghirdetett program jól illeszkedik a kormány gazdaságpolitikájához, hiszen a cél továbbra is az, hogy a gazdasági növekedés támogatása révén minél többen juthassanak biztos megélhetést jelentő munkához Magyarországon. Varga Mihály az új, államilag finanszírozott munkahelyteremtő-programról szólva kiemelte, Magyarország a régió logisztikai szolgáltató-központjává válhat a közeljövőben.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, szakképzés, továbbképzés

 

A szakképzést és továbbképzést is támogatja a kormány
Szeptembertől egyébként jelentős változás történt a szakképzésben is. A második OKJ-s szakma kitanulása is ingyenessé vált életkori határtól függetlenül. Sőt, aki felsőoktatási diplomát szerzett, de OKJ-t még nem, neki két szakmát támogat az állam, ha azt iskolarendszerű képzésben szerzi meg. Fontos megjegyezni, hogy az intézkedés nem minden szakképesítésre vonatkozik, hanem az OKJ-ban szereplő 650-ből közel 300-ra. Olyanokra, amelyek iskolai rendszerű felnőttoktatásban megszerezhetőek. Szeptember első hetében körülbelül 12 500 felnőtt jelentkezett a képzésekre.

 

NGM/MCOnet

Fotó: Eisenmann László

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu