Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A szakképzési centrumok várják a fiatalokat

2017. August 10. 11:29
A szakképzési centrumok várják a fiatalokat

A Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy szakképzési centrumokba várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik sikertelenül felvételiztek az idén a felsőoktatásba.

Pölöskei Gáborné tájékoztatása szerint 33 ezer fiatalt már értesített levélben az Oktatási Hivatal. A jelentkezők több mint 270 szakma közül választhatnak nappali, esti és levelező képzésen egyaránt, emellett a hiányszakmák esetében ösztöndíjra is lehet pályázni. A három éves technikusi kurzusokon részt vevők havi 20-50 ezer forint, az úgynevezett kétkezi munkára képesítő két éves kurzust választók pedig 10-35 ezer forintos havi juttatásra számíthatnak.

 

A szakképzési centrumok várják a fiatalokat

A szakképzési centrumokba várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik sikertelenül felvételiztek az idén a felsőoktatásba

 

Hangsúlyozta, hogy 20 hiányszakmát tartanak nyilván, amelyek megyénként változnak. A férfiak esetében ilyen többek között az ács, a gépi forgácsoló, a hegesztő, az asztalos, a nőknél pedig a női szabó, a logisztikai-, pénzügyi-, számviteli ügyintéző. A technikusok körében a legkeresettebbek a vegyésztechnikusok és a hiányszakmák közé sorolható a szakács is - sorolta.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu