Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

A szakképzés fejlesztésére a MGYOSZ javaslatokat dolgozott ki

2016. November 09. 12:58
A szakképzés fejlesztésére a MGYOSZ javaslatokat dolgozott ki

13 pontból álló javaslatcsomagot dolgozott ki és bocsájt vitára a szakképzés fejlesztése érdekében a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége.

A MGYOSZ szerint annak érdekében, hogy a gazdaság a kor követelményeinek megfelelő szakemberekkel rendelkezzen, olyan szakképzési rendszert kell az államnak működtetnie, melyben fejlődésre képes polgárokat oktatnak, együttműködéssel megvalósítható alkotó tevékenységre, értékteremtésre. Egyebek között azt javasolja, hogy az elméleti és gyakorlati oktatóknak folyamatosan biztosítani kell a szakmai fejlődés lehetőségét, és be kell vezetni speciális szakképzési módszertani elemeket.

 

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 13 javaslatot dolgozott ki a szakképzés fejlesztésére

 

Szerintük a szakma újrapozícionálása is szükséges, hogy vonzó legyen a diákoknak, és figyelembe kell venni az érdemtelenül alacsony elérhető jövedelmeket. Az szervezet meggyőződése, hogy a szakmai ágazati szövetségek képzési folyamatba történő bevonása nélkül a jelenlegi szakképzési modell eredményesen megvalósíthatatlan. Már a rövidtávú eredménytelenség is a munkaerőpiacon mutatkozó egyre súlyosabb hiányosságok konzerválódásához vezet, ami akadályozza a gazdaság nemzetközi versenyképességi mutatóinak javítását és az adópotenciál erősödését - írták.

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu