Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

A Suzuki a hibird meghajtásban hisz

2021. június 24. 13:00
A Suzuki a hibird meghajtásban hisz

A Magyar Suzuki Zrt. szerint az évtized végére a hibrid technológiáé lesz a főszerep a járműiparban.

A Magyar Suzuki Zrt. a legutóbbi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a következő 5-10 évben a hibrid meghajtásé lesz a főszerep a járműipari ágazatban. A cég azt is közölte, hogy az esztergomi gyárhely már teljesen hibrid technológiával készült modelleket is tud gyártani, sőt már az európai piacra is egyre több modellt tudnak biztosítani.

 

A cég egy online sajtótájékoztatón keresztül mutatta be a tavalyi év eredményeit, ám a 2020-as összegzésen kívül a következő 5-10 évről is szót ejtettek. Folyamatosan fejlesztik az elektromos meghajtást, de csak fokozatosan jelentetik meg az újabb modelljeiket, hiszen odafigyelnek a piaci igényekre is - derült ki Krisztián Róbert szavaiból, aki a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója.

 

A hibrid meghajtásé a főszerep a Suzukinál a következő évtizedre

 

Atsumi Masato, a Suzuki csoport új vezérigazgatója is felszólalt az online eseményen:
"A Suzuki csoport 2030-tól jelenik meg elektromos modellekkel, jelenleg a hibridekre fókuszál. A csoport 2025-ig mintegy 8 milliárd eurót fordít kutatásfejlesztésre, egyebek között a hibrid technológia, a robotizáció fejlesztésére. A Suzuki 2050-re karbonemleges üzemekkel és termékportfólióval fog rendelkezni."

 

A Magyar Suzuki vezérigazgató-helyettese, Urbán László beszámolója alapján az esztergomi üzemben a gyártás digitalizációjára és a festőüzem robotizációjára is folyamatosan odafigyelnek, amellyel növekvő árbevételt érhetnek el.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu