Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Belföldi hírek

A stratégiai célokhoz illeszkedő erőműfejlesztést adtak át Százhalombattán

2011. július 13. 23:36
A stratégiai célokhoz illeszkedő erőműfejlesztést adtak át Százhalombattán
A GDF SUEZ százhalombattai beruházása nemcsak illeszkedik a kormányzati törekvésekhez, hanem némiképp meg is előlegezi a Nemzeti Energiastratégiában foglalt célkitűzéseket - hangsúlyozta Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár 2011. július 12-én, a Dunamenti Erőmű új, 407 MW-os erőművi blokkjának avatásán, Százhalombattán. - olvasható a NFM által kiadott sajtóközleményben.
Bencsik János kifejtette, hogy a kormány akár már holnapi ülésén elfogadhatja a Nemzeti Energiastratégiát, amely az atomenergia jelenlegi kapacitásainak megőrzésével, a hazai szénbázisú villamosenergia-termelés részarányának szinten tartásával és a zöld technológiákból származó villamosenergia-termelés arányának és mennyiségének a növekedésével számol.


Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az átadott beruházás a hazánk előtt álló feladatok sikeres végrehajtása szempontjából példaértékű, hiszen nem egy zöldmezős fejlesztés avattak fel, hanem egy korábban létesített energiatermelő infrastruktúra korszerűsített blokkját helyezték üzembe.
A költséghatékony beruházás következtében 280 MW új kapacitás lép be a hazai villamosenergia-termelésbe, miközben 36 százalékról 57 százalékra ugrik az energia átalakítás hatásfoka, és ezzel együtt 36 százalékkal csökken az üvegházgáz kibocsátás mértéke. A fejlesztés kiváló példa arra, hogy miként kapcsolható össze a versenyképesség, a megfizethetőség és fenntarthatóság hármas célrendszere az energiatermelésben - mondta Bencsik János. (T.A)

Forrás: NFM - Kommunikációs Főosztály

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu