Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A startupok és a nagyvállalatok együttműködését ösztönözni kell

2017. November 26. 08:00
A startupok és a nagyvállalatok együttműködését ösztönözni kell

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár szerint ösztönözni kell a startupok és a Magyarországon működő nagyvállalatok együttműködését annak érdekében, hogy az induló vállalkozások megerősödhessenek.

A Startupok Éjszakája 2017 megnyitóján hangsúlyozta, hogy Budapest  vezető szerepet tölt be a regionális startup világban, ösztönző munkakörülményeket és kiemelkedő kapcsolatbővítési lehetőségeket kínál a kezdő vállalkozásoknak. A startup ökoszisztéma a vállalkozások fejlettségétől függően 3 forrásra támaszkodhat: a mentori szolgáltatást is biztosító úgynevezett üzleti angyalbefektetőkre, a kockázati tőkerendszerre és a befektetési banki támogatásokra.

 

A startupok és a nagyvállalatok együttműködését ösztönözni kell

Idén már hatszázan regisztráltak a Startupok éjszakájára, Európa számos országából érkeztek résztvevők

 

A Startupok éjszakájának első rendezvényére százan, idén viszont már hatszázan regisztráltak és Európa számos országából érkeztek résztvevők. Bagdy Gábor, főpolgármester-helyettes  kiemelte, hogy Budapest ernyőszervezetként is szerepet vállal annak érdekében, hogy a startup ökoszisztéma szereplőinek találkozásából újabb fejlesztő ötletek születhessenek.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu