Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

A Start közmunkaprogram első 3 hónapját értékelte a BM

2011. October 04. 05:20
A Start közmunkaprogram első 3 hónapját értékelte a BM
A Belügyminisztérium (BM) 3 hónap alatt 3.842 embert vont be a Startmunka keretében a közfoglalkoztatásba

pénz


Az új típusú közfoglalkoztatás keretében az állam szervezi a közfoglalkoztatást, kiemelt célkitűzés az alacsony iskolai végzettségűek munkaerő piacra történő bevezetése vagy visszavezetése. A  Belügyminisztérium mintaprogramjai 8 órás közfoglalkoztatást biztosítanak. A mintaprogramokhoz a közfoglalkoztatási bért, a közfoglalkoztatási garantált bért, és az ahhoz kapcsolódó járulékokat, valamint a közvetlen költségeket a tárca biztosítja.

A Startmunka-mintaprogramok lebonyolítására július 1-jétől 10 milliárd forint fejezeti kezelési előirányzat áll a BM rendelkezésére; ebből a tárca 1,5 milliárd forintot biztosított a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a korábban már elindított 6-8 órás közfoglalkoztatási programok 2011. második félévben történő lebonyolításához.

Belügyminisztérium

A Start közmunkaprogram első 3 hónapját értékelte a BM


A BM közölte azt is, hogy a helyettes államtitkárság további 13 megye 26 kistérségében, összesen 525 települést érintő kistérségi mintaprogramokat, illetve 100 települési önkormányzat részére alternatív fűtési lehetőségként biokazánt biztosító programokat készít elő.

Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu