Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

A Standard & Poor's szerint is jó úton halad Magyarország

2015. March 22. 21:13
A Standard & Poor's szerint is jó úton halad Magyarország

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a Standard & Poor's 2015. március 20-i jelentésében felminősítette Magyarországot .

 Nemzetgazdasági MinisztériumA Standard & Poor’s (S&P) nemzetközi hitelminősítő intézet, mely pénzügyi kutatásokat és kötvény- és részvénypiaci elemzéseket tesz közzé. Mint hitelminősítő intézet egy ország belső adósságára szóló hitelminősítést ad ki.

A Standard & Poor's a legutóbbi hitelminősítés mellett kiadott jelentésében kiemelte, hogy Magyarország sokkal védettebb lett a külső pénzügyi sokkokkal szemben, köszönhetően többek közt a deviza alapú jelzáloghitelek forintosításának és a belső finanszírozás erősítésének.

A hitelminősítő 2015-2017 között átlagosan 2,5 százalékos GDP-bővülésre számít, korábban 2 százalékos volt a várakozásuk.

Magyarországot immár mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítő – a Standard & Poor's mellett a Moody's és a Fitch Ratings is – stabil osztályzati kilátással tartja nyilván., és  egyetlen lépés választja el a befektetésre ajánlott kategóriától.

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu