Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

A Standard & Poor's is feljavította Magyarország besorolását

2017. August 27. 09:16
A Standard & Poor's is feljavította Magyarország besorolását

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet stabilról pozitívra javította a befektetésre ajánlott magyar államadós-besorolásra adott kilátását. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a döntés jól mutatja, hogy a magyar gazdaságpolitika jó válaszokat adott a kihívásokra, ami segíti a pénzügyi stabilitást és Magyarország gazdasági növekedését.

Tavaly mindhárom piacvezető nemzetközi hitelminősítő intézet befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a magyar állampapírokat, stabil kilátással. A Standard & Poor's mostani döntése az újabb felminősítés előszobáját jelenti - jelentette ki Varga Mihály. Elmondta azt is, hogy a nemzetközi gyakorlatban nem szokás közvetlenül az országgyűlési választások előtt a hitelminősítési besorolás javítása. De várakozása szerint a másik két hitelminősítő is hamarosan követheti a Standard & Poor's-t és pozitív kilátással látják el a besorolásukat.

 

A Standard & Poor's is feljavította Magyarország besorolását

A nemzetközi hitelminősítő stabilról pozitívra javította a befektetésre ajánlott magyar államadós-besorolásra adott kilátását

 

A S&P a hitelminősítés mellé kiadott közleményében külön is elismerte, hogy a kormány innovatív gazdaságpolitikai lépései jelentősen hozzájárultak a külső sérülékenység csökkentéséhez és a makrogazdasági stabilitáshoz. Fő erősségként a gazdasági kilátások stabilitását, illetve a külső sérülékenység csökkentését nevezték meg, továbbá pozitívumként jelölték meg, hogy a bankszektor nem teljesítő hitelei nagy valószínűséggel tovább csökkennek a jövőben, illetve hosszú távon is fenntartható módon fog bővülni a banki hitelezés.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu