Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A Stadler új munkahelyeket teremt és a kormány stratégiai partnere lett

2012. December 18. 09:16
A Stadler új munkahelyeket teremt és a kormány stratégiai partnere lett
Újabb stratégiai megállapodást kötött a kormány december 17-én. Ezúttal a Stadler Rail Csoport nevében Dunai Zoltán országigazgató és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár látta el kézjegyével a dokumentumot.

Szijjártó Péter szerint Magyarország Európa egyik járműgyártási fellegvárává vált, és ezt a folyamatot a kormánynak folyamatosan erősítenie kell.Ezúttal a Stadler Rail Csoport nevében Dunai Zoltán országigazgató és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár látta el kézjegyével az együttműködési dokumentumot


szijjártó

Az államtitkár az aláírási ünnepségen azt is bejelentette, hogy a Stadler 3,5 milliárd forintos beruházással megduplázza szolnoki alumíniumgyártási kapacitását, amellyel 230 új munkahelyet teremt.

Dunai Zoltán - egy múlt heti együttműködési megállapodás aláírásakor elhangzott mondatra utalva - elmondta: a Stadlernek is stratégiai céljai vannak Magyarországon, nem pedig taktikaiak. "Egy stratégia mentén tudatosan építkezünk, tudatosan szeretnénk növelni piaci részesedésünket, alkalmazotti létszámunkat, és a gyártásban egyre több, és egyre összetettebb munkafolyamatokat hozni Magyarországra". 

A svájci székhelyű Stadler Rail Csoport 2005 óta van jelen Magyarországon, és összesen 12,5 milliárd forintot fektetett be az országban.

MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu