Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

A Siemens és a kormány együttműködik a gazdaság fenntartható növekedése és a munkahelyek teremtése érdekében

2013. June 06. 10:47
A Siemens és a kormány együttműködik a gazdaság fenntartható növekedése és a munkahelyek teremtése érdekében
A budapesti német és osztrák nagykövet, valamint több magyar egyetem rektorának jelenlétében, ünnepélyes keretek között írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin elnök-vezérigazgató a kormány és a Siemens Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást.


Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Siemens

Varga Mihály előadásában többek között kitért arra, hogy a kormány számára kiemelt fontosságú a kapcsolat Németországgal, a német vállalatokkal, mint amilyen a Siemens is. A nemzetgazdasági miniszter a cég tevékenységét méltatva kiemelte, hogy a társaság innovatív megoldásokat kínál a kor kihívásaira, támogatja a magyar gazdaság fejlődését a közlekedési infrastruktúra kiépítése és korszerűsítése által, valamint energiahatékony épülettechnológiai megoldásokkal.

siemens-egyuttmukodes_20130606105253_52.jpg

A budapesti német és osztrák nagykövet, valamint több magyar egyetem rektorának jelenlétében, ünnepélyes keretek között írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin elnök-vezérigazgató a kormány és a Siemens Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást

 


A Siemens az elmúlt két évben - a válság idején - 400 új munkahelyet teremtett Magyarországon, így több mint 2400 embert foglalkoztat. A társaságnak 2432 magyar beszállító 80,5 millió euró értékben szállított terméket 2012-ben, így a Siemens magyarországi beszállítóinak 84 százaléka magyar volt.A Siemens magyarországi elnök-vezérigazgatója szerint a stratégiai megállapodás arról szól, hogy a társaság és a kormány együttműködik a gazdaság fenntartható növekedése, munkahelyek teremtése, valamint az innováció szerepének erősítése érdekében.

Fotó: NGM


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu