Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A Siemens 10 milliárdos befektetéssel bővít Budapesten

2017. June 20. 18:44
A Siemens 10 milliárdos befektetéssel bővít Budapesten

Letették a Siemens turbinalapátgyár bővítésének alapkövét, a budapesti Power and Gas üzem telephelyén mintegy 10 milliárd forint beruházással bővít vállalat. A gyártóterület 2500 négyzetméterrel bővül, 10 ezer négyzetméteres új gyártócsarnok épül, ezzel 150 új műszaki szakembernek nyílik új álláshely.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a beruházással közös lépést tesznek abba az irányba, hogy a magyar gazdaságot, a magyar ipart új dimenzióba, a kutatás-fejlesztés, innovációra épülő digitális korszakba helyezzék. A beruházás jelentőségét növeli, hogy a világ energiaipara változik, részben a megújuló energia, részben a nukleáris energia jelentősége növekszik. A Siemens ezen erőművi beruházásoknak egyik vezető globális vállalata, a budapesti beruházással Magyarország újabb iparágban kerül a világ élvonalába.

 

10 milliárd forintból bővül a Siemens Power and Gas budapesti üzeme

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a cég magyarországi sikereiben a folytonosság, az innováció és a szakértelem fontos szerepet játszik

 

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Németország és a Siemens is Magyarország stratégiai partnere, a német cég 3 ezer embernek ad Magyarországon munkát. A budapesti beruházás a magyar-német gazdasági kapcsolatokat tovább erősíti, az idén az első negyedévi adatok alapján a tavalyi rekordévet a két ország gazdasági forgalmában 10 százalékkal sikerült növelni. Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az ünnepségen kiemelte, hogy a cég magyarországi sikereiben a folytonosság, az innováció és a szakértelem fontos szerepet játszik. 


/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu