Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.26. - szombat, Jusztina napja van.

Belföldi hírek

A science parkok ösztönözhetik a kutatás-fejlesztést

2019. december 04. 13:07
A science parkok ösztönözhetik a kutatás-fejlesztést

A kutatásba és az innovációba történő beruházás ösztönzése többszörös hozzáadott értéket jelent a gazdaság és a társadalom számára – hangsúlyozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Versenyképességi Tanács ülésén.

A kutatás és innováció világszerte elismert, kulcsfontosságú mozgatórugója a fenntartható növekedésnek. A versenyképesség megőrzése, fokozása érdekében az Európai Unió célzott támogatásait és a magánberuházásokat is jelentősen meg kell emelni. Bódis József ezzel kapcsolatban kiemelte, az innovatív vállalkozások arányának növelése érdekében kedvező feltételeket kell teremteni nemzeti és uniós szinten, például vonzó szabályozási környezettel és költségvetési keretekkel, a bürokrácia csökkentésével és a pénzügyi támogatáshoz való hozzáférés megkönnyítésével. 

 

A science parkok ösztönözhetik a kutatás-fejlesztést

 

A vállalkozásokat meg kell erősíteni technológiai és szervezeti innovációik támogatásával, az ipar és az egyetemek közötti partnerségek előmozdításával és a tudás- és technológiaátadással kapcsolatos tevékenységekbe történő bevonásával is. Magyarország ezen a téren például nyolc helyszínen, egyetemek és kutatóhelyek köré épülő science parkok létrehozásával ösztönzi a felsőoktatás és a vállalati szektor közötti szorosabb együttműködést. Bódis József elmondta, számos program ösztönzi az innovatív vállalkozásokat, például a Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása felhívás. Uniós szinten a következő hét éves ciklus kutatási és innovációs keretprogramja, a Horizont Európa főszerepet játszhat a magánbefektetések vonzásában, ösztönzésében, az európai partnerségek révén ipari szereplők és innovatív vállalkozások bevonásával – tette hozzá az államtitkár

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu