Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.20. - hétfő, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A schengeni rendszer összeomlásának gazdasági hatása beláthatatlan lenne

A schengeni rendszer összeomlásának gazdasági hatása beláthatatlan lenne

A schengeni rendszer megdőlhet, megszűnhet, ha az Európai Unió nem tudja megvédeni a külső határait, és ennek kiszámíthatatlan gazdasági hatásai lennének - mondta Szijjártó Péter azon a rendezvényen, amelyen a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) legújabb, 2015. évi országjelentését mutatták be október 19-én Budapesten.

Az  Erősebb Magyarországért egy erősebb Európában című jelentés szerzői a HEBC tagjainak - az ABB, az AkzoNobel, a British Telecom, az Ericsson, a GDF Suez, a Magyar Telekom, a Henkel, a Nestlé, az OMV, a Philips, az SAP, a Shell és a Volvo Group Trucks - magyarországi legfelső vezetői.


 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél azon a 2015. október 19-ei budapesti rendezvényen, amelyen a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) legújabb, 2015. évi országjelentését mutatták be Erősebb Magyarországért egy erősebb Európában címmel.


Öldöklő harc folyik a világban az új befektetésekért, ebben a folyamatban azonban legalább olyan fontos a régi befektetők megtartása, mint az új beruházók bevonzása - jelentette ki Szijjártó Péter az Audival kötött friss megállapodásra is utalva. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: az oktatás, a megfelelő, szakképzett munkaerő biztosítása, bővítése igen fontos a befektetőkért való küzdelemben.
A schengeni zóna azon alapul, hogy a minden ország megvédi a külső határokat, és a megvédett külső határokon belül szabad a mozgás - emelte ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: az EU számára minden idők legsúlyosabb kihívását jelenti a bevándorlási hullám, ez gyakorlatilag egy modern kori népvándorlás, amelynek kimeríthetetlen tartalékai vannak.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu