Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

A Sanofi miskolci gyára több mint 7 milliárd forintból bővül

2020. szeptember 18. 07:00
A Sanofi miskolci gyára több mint 7 milliárd forintból bővül

Szijjártó Péter bejelentette: a Sanofi több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti a miskolci üzemét.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a vállalat jelentősen, csaknem 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását a kormányzati támogatás segítségével. Az új gyártósor óránként 90 ezer fecskendőt is előállíthat. A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában fogja értékesíteni 2022 tavaszától. A Sanofi 2013 óta a kormány stratégiai partnere, és - mint mondta - az eltelt évek igazolták a megállapodás létjogosultságát. A gyógyszeripart a járvány megjelenése még inkább felértékelte, és a világ szeme most is a gyártókon van, hiszen mindenki az oltóanyagot várja - tette hozzá. Szijjártó Péter kitért arra, hogy a bevételükhöz képest, a gyógyszeripari gyártók költik a legtöbbet kutatásokra. A Sanofi részesedése különösen jelentős az exportból, hiszen a Magyarországon működő vállalatok sorában a 15. legnagyobb kiviteli teljesítménnyel büszkélkedhet - hangsúlyozta a miniszter.

 

A Sanofi miskolci gyára több mint 7 milliárd forintból bővül

 

Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. Az üzem ugyanakkor már most is jelentős szerepet tölt be a vállalaton belül, hiszen az elmúlt csaknem 3 évtizedben 24 milliárd forintot költöttek rá. A hosszú távú vállalati elköteleződést igazolja Magyarország iránt az is, hogy a cégcsoport összes stratégiai tevékenysége megtalálható belföldön, így többek között a hatóanyaggyártás, a kémiai kutatás, és az orvosi eszközök gyártása - tette hozzá. A Sanofi Magyarországon 5 telephelyet működtet, és több mint 2 ezer alkalmazottat foglalkoztat. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu