Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Belföldi hírek

A Sanofi a 3. gyógyszeripari cég, amellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány

2013. May 22. 10:48
A Sanofi a 3. gyógyszeripari cég, amellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány
A Sanofi gyógyszeripari céggel kötött stratégiai partnerségi megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Sanofi Magyarország részéről pedig Christophe Gourlet, a vállalat vezérigazgatója.

A Sanofi nemzetközi gyógyszeripari vállalat hét fő területre koncentrálja tevékenységét: a cukorbetegség kezelésére, humán oltóanyagok, innovatív gyógyszerek, vény nélkül kapható termékek fejlesztésére és gyártására, a fejlődő országok egészségügyi kihívásainak kezelésére, továbbá állatgyógyászati és a ritka betegségek gyógyítását szolgáló készítményekre.


Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Sanofi gyógyszervállalattal

Szijjártó Péter kifejtette, hogy Magyarország a keleti nyitást hangsúlyozó gazdaságstratégiája mellett a nagy nemzetközi vállalatokkal is az eddiginél szorosabb együttműködésre törekszik. Mindez azt a célt szolgálja, hogy az ország megerősödve kerüljön ki a válságból.A Sanofiról szólva elmondta, hogy a vállalat adó és járulék formájában évi 20 milliárd forinttal járul hozzá a magyar költségvetéshez.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Sanofi Magyarország részéről pedig Christophe Gourlet, a vállalat vezérigazgatója.

 

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Sanofi Magyarország részéről pedig Christophe Gourlet, a vállalat vezérigazgatója az aláíráskorA kormány eddig több mint húsz külföldi érdekeltségű magyarországi nagybefektetővel kötött hasonló megállapodást és 40 ilyet tervez aláírni. Az április 16-án megjelent kormányhatározat szerint a közeljövőben együttműködési megállapodás születik a Siemens Zrt.-vel, az Ericsson Magyarország Kft.-vel, és a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-vel


Fotó: Árvai Károly

MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu