Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

A robotok már az önkormányzatoknak is segítenek

2023. február 07. 13:38
A robotok már az önkormányzatoknak is segítenek

Már az önkormányzatok is kezdik kihasználni a robotizáció előnyeit.

Számos hír forrásból és közleményből hallható, hogy egyre több iparág kezdi el kihasználni a robotika előnyeit, amely nem meglepő, hiszen a robottechnológia rengeteg munkafolyamatot képes hatékonyabbá és gördülékenyebbé tenni.

 

Szerencsére Magyarországon is hasonló a helyzet, hiszen egyre több olyan fejlesztéssel találkozhattunk tavaly is, amelyek valamilyen szinten a legkorszerűbb technológiákhoz, a robotokhoz vagy éppen a mesterséges intelligenciához köthetőek.

 

A robot a zöld környezetet vizsgálja

 

Most éppen a Fővárosi Önkormányzat jelentette be, hogy pár hete egy olyan robot eszközt kezdett el alkalmazni a Népliget körül, amely pontos, megbízható és hasznos adatokat tud szolgáltatni a zöld környezetről, a parkokról és a fákról.

 

A robot fő előnye, hogy nagyon precíz információkat nyújt a fa állapotáról, koráról, valamint hogy milyen kezelési módokon esett át a múltban. Az ehhez hasonló felmérések azért létfontosságúak Budapestnek, hogy a helyi önkormányzat és a cégek a lehető legpontosabb adatok szerint döntsenek a zöld környezetek jövőjéről.

 

A fa felmérő robotnak scannerek, drónok és ultranagy felbontású kamerák is segítettek a vizsgálatban. A korszerű eszköz eredményeképp ma már a legnagyobb városok zöldfelületei probléma nélkül összehasonlíthatóak.

 

Forrás: Index
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu