Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A Richter munkahelyteremtő beruházásai fontosak a magyar gazdaságnak

2012. November 05. 09:37
A Richter munkahelyteremtő beruházásai fontosak a magyar gazdaságnak
"A magyar kormány számít a sikeres cégekre, oly módon, hogy megpróbáljuk jól beépíteni őket a magyar gazdaság szövetrendszerébe." - mondta Orbán Viktor, amikor Stratégiai megállapodást kötött a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt-vel.

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá 2012. november 2-án a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Bogsch Erikkel, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. vezérigazgatójával.

 Orbán Viktor

Orbán Viktor hangsúlyozta: a Richter közvetlenül ötezer, közvetve további tízezer embernek ad munkát az országban

 


A Richter az egyetlen olyan magyarországi központú gyógyszercég, amely külföldi szakmai befektetők nélkül magyar menedzsment irányításával működik, a világon több mint száz országba szállít, közvetlenül ötezer, közvetve további tízezer embernek ad munkát az országban, és a magyarországi vállalatok közül ez a cég költi a legtöbbet kutatás-fejlesztésre - sorolta a kormányfő, emlékeztetve a Richter Gedeon zöldmezős beruházással épült debreceni biotechnológiai üzemének áprilisi avatójára. A több mint 25 milliárd forintos beruházással 120 új munkahely létesült Debrecenben.

Bogsch Erik,

Az aláíráskor Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója is beszédet mondott

 


Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója szerint minden évben körülbelül 20-25 milliárdot fordítanak magyarországi beruházásokra, továbbá jelentős hangsúlyt fektetnek a kutatás-fejlesztésre.  Mint mondta, a mostani megállapodás aláírása egyben a Richter magyar gazdaságban betöltött jelentőségének felismerése is.

Orbán Viktor az  Országházban tartott ünnepségen szólt arról is, hogy a jövőben több nagy, a magyar gazdaságban speciális szerepet betöltő céggel kötnek hasonló, hosszú távú stratégiai partnerségi megállapodást.


Forrás: MTI, fidesz.hu


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu