Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

A régióban Magyarországon történt a legtöbb befektetés 2020-ban

2021. július 06. 10:26
A régióban Magyarországon történt a legtöbb befektetés 2020-ban

A tavalyi évben, Közép- és Kelet-Európát figyelembe véve Magyarországon történt a legtöbb befektetés - közölte a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület az Invest Europe adatai alapján.

Az Invest Europe adatai alapján a közép- és kelet-európai régióban Magyarországon történt a legtöbb befektetés. A régióban összesen 506 vállalkozásba fektettek be a magántőke társaságok 2020-ban, amely már önmagában rekordnak számít. Hazánkban összesen 236 vállalat kapott a 226 millió eurós támogatásból, amelynek a jelentős része, egészen pontosan 220 kockázati tőke volt ügylet volt.

 

Az elemző Invest Europe vállalat az európai magántőke, kockázati tőke és infrastruktúra ágazatokat vizsgálta, továbbá a befektetőket képviselő szakmai egyesületek éves jelentését is figyelembe vette. A 2019-es rekordhoz képest is 15%-kal nőtt a régióban a magántőke-befektetés, így 2020-ban újabb rekordot állított fel ezen a téren a régió, köszönhetően a befektetésben részesülő 566 vállalatnak. A magántőke-befektetések száma a 2015 és 2019 közötti 5 éves átlagot közel 46%-kal múlta felül, amely már jobban érzékelteti a tavalyi év erősségét.

 

Magyarországon történt a legtöbb befektetés

 

Az elemzés szerint a kockázati tőlke volt a tavalyi év mozgatórugója a vállalati befektetések között, hiszen a befektetők összesen 358 millió eurós beruházásokkal támogattak összesen 474 vállalatot. A régió beruházásainak értékének legnagyobb részét Lengyelország adta, majd őket követte Észtország, Csehország, Magyarország, és végül Horvátország.

 

A befektetések számait vizsgálva azonban messze Magyarországon történt a legtöbb befektetés: összesen 236 vállalkozás részesült támogatásban, amely támogatások összértéke 226 millió euró volt. A befektetések közül 220 kockázati tőke volt. A második helyen a befektetési ügyletszámokat tekintve Lengyelország végzett, hiszen itt 105 új beruházásról számolt be az elemzés, 82 kockázati tőke ügylettel.

 

A régióban az információs és kommunikációs technológia ágazatokban tevékenykedő cégek jutottak a legtöbb befektetéshez, majd a fogyasztási cikkek és a szolgáltatások iparága.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu