Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

A politikai pártok véleménye a az október 2-i népszavazásról

2016. July 05. 12:37
A politikai pártok véleménye a az október 2-i népszavazásról

Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök.

A Fidesz-frakció szerint október 2-án meg kell állítani Brüsszelt, amelynek bevándorláspárti politikája veszélybe sodorja Magyarországot és Európa egységét: "Brüsszel nem dönthet helyettünk arról, hogy kivel éljünk együtt, erre senki nem hatalmazta fel a brüsszeli vezetőket". A Magyar Liberális Párt elnöke, Fodor Gábor szintén a kvótareferemdumon való részvételre buzdítja a választókat, azonban a politkus szerint a a népszavazási kérdés hamis és manipulatív, mert nincs szó kényszerbetelepítésről, az EU csak azt várja el, hogy Magyarország folytassa le 1294 ember menekültügyi eljárását. Szerinte azért kell igennel szavazni, mert ezzel az európai értékekre igent a kormánynak pedig nemet mondanak. A távolmaradásra buzdítóknak pedig azt üzente, hogy "fotelből nem lehet forradalmat csinálni", a változásokért aktívan tenni kell.

 

A Magyarországra érkezett regisztrált menedékkérok száma 2003-tól 2015-ig

 

A Demokratikus Koalíció alelnök Molnár Csaba közölte, hogy szerintük egy érvényes népszavazás az Európai Unióból való kilépés előszobáját jelentené. A párt nevében távolmaradásra szólította fel a DK-s szimpatizánsokat. "A távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az Magyarország EU-ban maradására szavaz". Az ellenzéki párt, az Együtt - a Korszakváltók Pártja úgy vélekedett, hogy a népszavazással a kormányfő hatalmát és vagyonát akarja növelni, a menekültkérdést is saját politikai céljaira használja. Közleményük szerint a mai Európai Unió nem tökéletes, de a magyar nemzet érdeke minél szorosabb kapcsolatot építeni vele, és együtt tenni azért, hogy még jobb legyen. A párt bojkottkampányt indít a kvótareferendummal szemben, valamint Magyarország teljes jogú európai uniós tagságát támogató aláírásgyűjtésbe kezdenek.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu