Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A polgármesterek felelőssége megmarad az államosított közoktatásban is

2016. May 31. 12:25
A polgármesterek felelőssége megmarad az államosított közoktatásban is

A polgármesteri felelősség továbbra is kiterjed a településeken tanuló diákokra és az ott dolgozó pedagógusokra - jelentette ki Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A támogatás megmarad, de a fenntartói viszonyok egyértelműbbek lesznek, mivel az állam az iskolaépületeket is átveszi az önkormányzatoktól. "Mostantól világos lesz ki fizeti a számlákat" - jegyezte meg. A polgármester szerint a kormány átszervezése logikus a 2012-es döntés után, amikor is az állami köznevelés mellett kötelezte el magát. A döntésnek két oka volt: az oktatás eltérő színvonala az ország különböző részein, illetve az önkormányzatok az iskolák fenntartásai miatt adósodtak el.

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere

Szita Károly

 

Szita Károly szerint nem jó megoldás, hogy az önkormányzatok kérjenek egy bizonyos összeget a fenntartásra, ehelyett csak az érintett 485 településtől vonjanak el forrásokat, és még várjanak kicsit az átvétellel. Számolják ki, hogy melyik település mennyit költ és pontosan annyit szedjenek be tőle. Ha pedig a kabinet kevesli az így befolyt pénzt, egészítse ki azt saját forrásból - tette hozzá.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu