Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A pedagógus-béremelés kiterjesztéséről szóló javaslata az Országgyűlés előtt

2013. August 26. 09:44
A pedagógus-béremelés kiterjesztéséről szóló javaslata az Országgyűlés előtt
A képviselők a köznevelési törvény módosítását tárgyalják meg augusztus 26-án, és másnap már szavaznak is a Parlamentben a pedagógus-béremelés kiterjesztéséről.

Balog ZoltánRogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője augusztus 6-án jelentette be, hogy rendkívüli országgyűlési ülés összehívását kezdeményezi augusztus 26-27-ére a pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvényi változások elfogadására.

Az interpellációs blokkot követően a köznevelési törvény módosításának tárgyalásába kezd a Ház hétfőn. Aképviselők még aznap lefolytatják az összevont általános és részletes vitát az emberi erőforrások miniszterének előterjesztéséről.

Balog Zoltán nemzetierőforrás-miniszter múlt héten benyújtott előterjesztése a pedagógiai szakmai szolgáltatást nyújtó intézményben pedagógiai szakértő és előadó munkakörökben, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi intézményben pedagógus-munkakörben foglalkoztatottakra is kiterjeszti a béremelést, amely 2015 szeptemberétől a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő, pedagógus szakképzettséggel rendelkező foglalkoztatottakra is vonatkozik majd.

Holnap az esetleges módosító javaslatokról szavaznak a képviselők, illetve a zárószavazást is megtarthatják a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításáról.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu