Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

A pártok támogatják a terrorellenes akciótervet

2016. április 01. 14:36
A pártok támogatják a terrorellenes akciótervet

A Belügyminisztériumba hívta a pártokat Pintér Sándor belügyminiszter, hogy a kormány terrorellenes akciótervéről tárgyaljanak, amelyet hétfőn, április 4-én tárgyal a kabinet. Utána újabb egyeztetés várható. Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint körvonalazódik az egyetértés.

Az egyeztetést követően Kontrát Károly elmondta: tárgyaltak a leendő Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközpontról, mely a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központot váltaná és július 1-től mintegy 130 ember tartozna a személyi állományába. Feladata szerint összegezné és elemezné a titkosszolgálati információkat, maga információgyűjtést nyomozást nem végezne. A Belügyminisztérium államtitkára a megbeszélésen úgy látta, a parlamenti pártok képviselői szakmai módon, felelősen álltak az előterjesztéshez, mely nem tartalmaz többletjogosítványokat a Nyugat-Európában létező szabályokhoz képest. A lehallgatásokkal kapcsolatos tervekről is egyetértés mutatkozott - közölte Kontrát. Az ellenzék saját javaslatokkal is élt, melyek megvitatására a belügyminiszter szavai szerint a "kormány nyitott" - mondta el Kontrát Károly államtitkár a pénteki sajtótájékoztatón.

 
A sajtótájékoztatóról


A kormányszóvivő hozzátette: a tömeges, ellenőrizetlen illegális bevándorlás miatt nőtt a terrorfenyegetettség Európában, felelőtlenség lenne, ha Magyarország nem készülne fel az ebből fakadó aktuális kihívásokra.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu