Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A Parlamentben a rezsicsökkentés politikájáról írtak alá nyilatkozatot

2013. October 22. 10:21
A Parlamentben a rezsicsökkentés politikájáról írtak alá nyilatkozatot

Az Országgyűlés 279 igen szavazattal, hét nem ellenében, két tartózkodás mellett fogadta el azt a politikai nyilatkozatot, amely a rezsicsökkentés megvédéséről szól.

Az indítványt Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője terjesztette be az Országgyűlésnek, majd benyújtóként csatlakozott hozzá Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, frakciótársa, Dióssi Csaba és a KDNP-s Aradszki András.

A dokumentumban felidézik, hogy a parlament 2010-ben döntött az energiaárak reálértéken történő befagyasztásáról, majd az elmúlt egy évben a rezsiköltségek csökkentéséről, megkezdve ezzel a magyar családok "elviselhetetlen terheinek enyhítését".

Németh Szilárd

 

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő és a rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoport vezetője beszélt a rezsicsökkentésről az aláírást megelőzően

A szavazás előtt Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő és a rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoport vezetője beszélt a nyilatkozatról és annak fontosságáról. A nyilatkozat elfogadását az elmúlt hetek történéseivel indokolta a fideszes képviselő. Emlékeztetett arra, hogy az unió kérdésekkel fordult hazánkhoz egy úgynevezett pilot-eljárás keretében, amely Németh Szilárd szavaival „ egy elővágás az EU-bürokraták részéről”. E nem nyilvános processzus még nem minősül kötelezettségszegési eljárásnak, ez pusztán annak az előszobája – fűzte hozzá.


Forrás és képek: fidesz.hu


-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu