Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A Parlamentben a rezsicsökkentés lesz a fő téma

2013. October 14. 10:10
A Parlamentben a rezsicsökkentés lesz a fő téma

A héten az országgyűlési képviselők három napon keresztül üléseznek a Parlamentben, a hétfő várhatóan a rezsicsökkentés jegyében telik majd el.
Az Országgyűlés hétfői ülésnapján törvénymódosításokat fogadhatnak el a rezsicsökkentés folytatása érdekében. Németh Szilárd kormánypárti politikus indítványában emlékeztet arra, hogy a január 1-jével megvalósított 10 százalékos rezsicsökkentésen túl további 11 százalékkal mérséklődhet a lakossági villamos energia, a földgáz és a távhő hatósági ára.Németh Szilárd sajtótájékoztatója


A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője bejelentette: több mint két és félmillióan írták alá a „Magyarország nem hagyja magát” elnevezésű dokumentumot, amelynél nevüket, címüket és aláírásukat adták a rezsicsökkentés politikájához.

parlament


A kormánypárti képviselő ismertetése szerint 2012 decemberében 151,82 forintot kellett egy köbméter háztartási gázért fizetni, amely összeg 2013. november 1-jétől 121,47 forintra módosul. Egy kilowatt elektromos áramért 49,65 forintot kellett fizetni 2012 decemberében, 2013. november 1-jétől viszont 39,72 fillért kötelesek fizetni a fogyasztók – tájékoztatott Németh Szilárd. A fideszes politikus elmondta, az áram új ára a 2007 februári, a gázé pedig a 2008 júliusi tarifának felel majd meg.

Kedden kezdhetik tárgyalni a kormány azon javaslatát, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert, amelynek révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók. Az Országgyűlés szerdán a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es tevékenységét kezdi értékelni.


Forrás: fidesz.hu

-tk-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu