Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.22. - szombat, Gerzson napja van.

Belföldi hírek

A Parlament mai ülésén dönthet a MALÉV és a vörösiszap-katasztrófa vizsgálatáról is

2012. március 12. 10:52
A Parlament mai ülésén dönthet a MALÉV és a vörösiszap-katasztrófa vizsgálatáról is
Az Országgyűlés hétfőn vizsgálóbizottságot állíthat fel a Malév 2010 előtti működésének elemzésére. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Malév-bizottság felállítására Budai Gyula fideszes elszámoltatási kormánybiztos javaslatára kerülhet sor.
A testület a közelmúltban csődbe jutott légitársaság és a Budapest Airport Zrt. privatizációjának körülményeit, valamint a Malév visszaállamosításának folyamatát vizsgálhatja a 2002-2010. között hozott intézkedések elemzésével.

málév

Ismét napirendre kerül a Malév-bizottság létrehozásaAz Országgyűlés a vörösiszap-katasztrófa ügyében már a korábban felállított vizsgálóbizottság jelentéséről is dönthet hétfőn. A képviselők szavazhatnak arról a jelentésről is, amelyet Balsai István korábbi fideszes miniszterelnöki megbízott készített a 2006-os erőszakos rendőri fellépésekről.

Az Országgyűlés

Az Országgyűlés a március 12-én ismét összeül


Az ülésnapon egy negyedik határozati javaslatról is döntés várható: az Országgyűlés a kommunista diktatúra által kitelepítettekről és az őket befogadókról emlékezhet meg Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi, valamint Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezésére. Elfogadhatják továbbá Pintér Sándor belügyminiszter azon javaslatát, amely a környezet- és természetvédelmi törvényben előírt engedélyezési határidőket csökkentené felére, esetenként negyedére a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásoknál.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu