Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.02. - szerda, Melinda napja van.

Belföldi hírek

A Parlament előtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a megemlékezés

2011. október 23. 16:03
A Parlament előtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a megemlékezés
Schmitt Pál köztársasági elnök a Parlament főbejárata elől kísérte figyelemmel a katonai tiszteletadással zajló ceremóniát, miután elvonult a felsorakozott díszzászlóalj előtt. A Kossuth Lajos téren néhány száz érdeklődő kísérte figyelemmel a ceremóniát a szemerkélő esőben. Emellett természetesen országszerte, sőt határon túl is melemlékeztek 1956-ról.

1956 iránytű ahhoz, hogy tudjuk, hogyan kell viselkednünk válságos helyzetekben, hogyan nem szabad megalkudnunk, feladnunk ragaszkodásunkat a szabadsághoz, a függetlenséghez, saját nemzetünk tiszteletéhez, hiszen az '56-osok példát mutattak nekünk - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter vasárnap Balatonberényben, az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Sokkal tartozunk 1956 hőseinek, nem pusztán azzal, hogy fejet hajtunk előttük - jelentette ki Láng Zsolt, a II. kerület fideszes polgármestere Budapest I. és II. kerületének az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából közösen rendezett megemlékezésén.  L. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke ugyanitt elmondta: az 56-os hősök olyan harcot vívtak, amelyre az egész világ felfigyelt.

Parlament

A Parlament előtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a megemlékezés


Tarlós István
szerint a demokráciát "jajongva" féltők között vannak azok is, akik 1990 előtt aktív kiszolgálói voltak a diktatúrának; a főpolgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján, a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai székházánál vasárnap tartott ünnepségen ugyanakkor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a csendes többség ma egyértelműen rendet és átgondolt fejlesztéseket akar Budapesten.

Köszönetet mondott a nándorfehérvári hősöknek, az 1956-os forradalom Franciaországba menekült szabadságharcosainak és a francia népnek Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Párizsban, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 55. évfordulója alkalmából a Magyar Katolikus Misszióban tartott ünnepi megemlékezésen.


Fotók és forrás: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu