Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

A parlament elfogadta Németh Lászlóné javaslatát a nemzeti dohányboltokkal kapcsolatban

2013. February 19. 09:50
A parlament elfogadta Németh Lászlóné javaslatát a nemzeti dohányboltokkal kapcsolatban
Február 18-án, hétfőn Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter azt kezdeményezte a Parlamentben, hogy a nemzeti dohányboltok szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhassanak.

 Németh Lászlóné


Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek hétfőn azt mondta: a trafikrendszer hosszú távú működőképessége teszi szükségessé, hogy cigarettán és szerencsejáték-termékeken kívül más árucikkeket is forgalmazhassanak a dohányboltok.


A jogszabály-módosítás alapján az engedéllyel rendelkezők július 1-je helyett már május 1-jén megnyithatják dohányboltjukat annak érdekében, hogy a fogyasztók megismerhessék azt. Ezt azonban be kell jelenteni a vámhatóságnak. Azok a kiskereskedők pedig, akik a hatályba lépő új szabályok miatt nem folytathatják tevékenységüket, két héttel tovább, július 16-áig értékesíthetik megmaradt készletüket. A termékkör bővítéséről most 228 igen szavazattal, 46 nem ellenében, 38 tartózkodás mellett döntött a Ház. A jogszabály nagyjából hétezer dohánybolt létrejöttével számol.


Az Országgyűlés keddi ülésén a tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdik tárgyalni. A kormánypárti javaslat döntően az alaptörvény Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített átmeneti rendelkezéseit igyekszik alkotmányba foglalni, de emellett alkotmányos szinten rögzítenék a hallgatói szerződés lehetőségét, valamint azt, hogy az Ab az alaptörvény értelmezése során ne vehesse figyelembe az alaptörvény hatályba lépése előtt hozott határozatait és indoklásait.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu