Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.30. - hétfő, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

A parlament elé kerül a bankadó csökkentésére vonatkozó törvényjavaslat

2015. május 11. 11:09
A parlament elé kerül a bankadó csökkentésére vonatkozó törvényjavaslat

Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára jelentette be, hogy valószínűleg ezen a héten a kormány benyújtja a bankadó csökkentési törvényjavaslatot.


Elmondta: Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD - The European Bank for Reconstruction and Development) kötött kormánymegállapodással összhangban várhatóan a parlament elé kerül a bankadó csökkentésére vonatkozó törvényjavaslat, miután a kormány azt már megtárgyalta.  "Ebben se több, se kevesebb nem lesz, mint ami az EBRD-vel kötött megállapodásban van" - tette hozzá az államtitkár.

 

Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD - The European Bank for Reconstruction and Development)

 

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD - The European Bank for Reconstruction and Development) kötött kormánymegállapodással összhangban lesz a bankadó csökkentésére vonatkozó törvényjavaslat

 
Orbán Gábor a hazai bankszektorban az állami tulajdonszerzéseket, a többségében hazai tulajdonú bankrendszer szükségességét egy hatékonyabban működő bankszféra érdekében tartotta szükségesnek. Ennek ellenére az állam nem akarja, hogy hosszú távon a bankok állami kézben maradjanak - emelte az államtitkár. Hozzátette: a Magyar Bankszövetséggel folytatott tárgyalások alapján egyes kérdésben most nagyon bizakodó.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu