Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

A pályakezdőket is kedvezményekkel segítik a munkához jutásban

2012. November 13. 09:10
A pályakezdőket is kedvezményekkel segítik a munkához jutásban
A foglalkoztatási jellegű törvényeket módosító törvényjavaslat legfőbb célja az adminisztráció egyszerűsítése - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára.

Czomba Sándor,


Az államtitkár Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, a Munka törvénykönyve módosításával számos esetben a fogalmak változtak, ennek az alapján jogszabályban pontosítás, illetve pozitív irányú változtatás történik.

Elhangzott az is, hogy az akció terv keretében januártól pályakezdő foglalkoztatása esetén az első két évben nem kell fizetni a szociális hozzáhárulást, míg a start kártyával a második évben 10 százalékot kell fizetni a 27 százalék helyett.

A munkaerőpiac valós elvárásaihoz kívánja igazítani a szakképzés rendszerét a Kormány által most elfogadott törvénytervezet - hangsúlyozta derült ki pár napja. Bejenteték továbbá, hogy százezer felnőtt kaphat támogatást informatikai és idegen nyelvi képzésekhez egy kiemelt uniós projekt keretén belül.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a kiemelte: olyan projekt indul el, amelyre nagyságrendjét és céljait tekintve még nem volt példa Magyarországon. A kormány számára az egyik legnagyobb kihívás a foglalkoztatás javítása - mondta az államtitkár. Kitért arra is: amikor külföldi befektetőkkel tárgyal, az egyik legelső kérdés mindig az, hogy van-e megfelelően képzett munkaerő az adott területen. A nyelvi és informatikai képzések önmagukban nem fogják megoldani a foglalkoztatási problémákat, de az elhelyezkedést mindenképpen megkönnyítik - tette hozzá.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu