Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A Paks II. 2026-ban üzemelni fog

2017. May 08. 16:50
A Paks II. 2026-ban üzemelni fog

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy az előkészítő beruházások a jövő év elején indulhatnak, így bízik abban, hogy 2026-ban üzemelni fog a Paks II.

A miniszter sajtótájékoztató keretében kifejtette, hogy az Európai Bizottság állami támogatási ügyben folytatott, 16 hónapig tartó vizsgálata megakasztotta a fővállalkozói szerződés végrehajtását, ennek a véghatáridőre gyakorolt esetleges hatását jelenleg elemzik, és előterjesztést készítenek erről a kormánynak. Kiemelten foglalkoznak azzal, hogy az államközi szerződésben szereplő 40 százalékos hazai beszállító arány elérhető legyen.

 

 Süli János, a Paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter

 Süli János, a Paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tartott

 

Süli János szólt arról is, hogy Aszódi Attila korábbi kormánybiztos államtitkárként fog dolgozni mellette. Aszódi pedig kérdésre válaszolva elmondta, az orosz hitelkeretet megnyitották, ebből hamarosan megtörténhetnek az első kifizetések az orosz fővállalkozónak, de az államközi finanszírozási szerződés szerint Magyarországnak bármikor joga van az előtörlesztésre további díjak és kamatok nélkül.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu