Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

A nyár végéig befejeződnek a fejlesztések az Unilever Magyarország Kft-nél

2021. augusztus 12. 09:15
A nyár végéig befejeződnek a fejlesztések az Unilever Magyarország Kft-nél

Még a nyáron befejezi nyírbátori gyárának fejlesztését az Unilever Magyarország Kft. A vállalat 5 milliárd forintból bővített a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyárában.

Megfelelő ütemben haladnak a korszerűsítési és bővítési munkálatok az Unilever Magyarország Kft. nyírbátori gyárában. A vállalat még augusztusban elkészül az 5 milliárd forintos üzemi beruházással, amely főleg a háztartás-vegyipari termékek gyártására szakosodott.

 

A cég nem csak a gyár bővítését viheti így véghez a nyáron, hanem az árbevételét is tovább növelheti. A vállalat globálisan a vártnál jóval nagyobb bevételt könyvelhetett el a nyári hónapokban eddig, amely főként a jégkrémek és teák erős szezonális forgalmának köszönhető.

 

A napi fogyasztási cikkeket értékesítő globális vállalat legújabb magyarországi beruházását még 2020. áprilisában jelentették be. A beruházásnak köszönhetően 30%-kal nagyobb lesz az üzem alapterülete, a kapacitás pedig közel negyedével nőhet. A nagyobb alapterület és a nagyobb gyártási kapacitás által a cég munkavállalói száma is tovább nőhet.

 

Nyírbátorban főként háztartási-vegyipari termékeket gyárt az Unilever 

 

A multinacionális vállalat saját forrásból finanszírozza beruházásait. A jelenlegi beruházás elkészülte után a nyírbátori gyár lesz a cég második leghatékonyabb háztartás-vegyipari üzeme az egész világon és a régióban piacra kerülő háztartás-vegyipari termékek 90%-a is itt kerül majd elkészítésre a vállalat közleménye szerint.

 

Az Unilever a magyarországi telephelyein mintegy 1500 alkalmazottal rendelkezik, tavaly pedig a 95 milliárd forintos árbevételt is meghaladták. Globálisan több mint 149000 embert foglalkoztatnak és 190 országban vannak jelen.

 

Forrás: MTI, Unilever
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu