Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Belföldi hírek

A növénytermesztésben újítana egy magyar cég

2022. május 09. 07:00
A növénytermesztésben újítana egy magyar cég

Egy magyar startup reformálná meg a növénytermesztés beltéri módszereit.

A bedrock.farm Kft. célja, hogy továbbfejlesszék a beltéri növénytermesztést, ehhez kapcsolódóan pedig teljesen forradalmi módszereket kezdtek el kidolgozni. A magyar startup szerint hazánk az ehhez hasonló modern beltéri növénytermesztéssel az év 12 hónapjában képes lenne ellátni a fogyasztókat friss gyümölccsel és zöldséggel.

 

A korszerű növénytermesztési technológiák kidolgozásával foglalkozó bedrock.farm Kft. egy belvárosi helyszínen tevékenykedik Budapesten. A cég 2 éve kezdett el termeléssel foglalkozni Budapesten, azóta pedig tovább növelték a gazdaságukat. Jelenleg egy 175 négyzetméteres pincegazdaságban termelnek a Lónyay utcában.

 

A beltéri növénytermesztés jövőjét teremtheti meg a cég

 

Speciális lámpákat, szivattyúkat, légkondícionáló berendezéseket, valamint hidropónián és aeropónián alapuló technológiát használnak, hogy a mikrozöldségeknek, a leveles zöldeknek, valamint a fűszernövényeknek kiváló környezetet teremtsenek egy többszintes polcrendszerben.

 

A termelés magas minőségét az év minden hónapjában és minden napjában képesek garantálni a módszereikkel. Fontos előnye a cég módszerének, hogy egy négyzetméternyi alapterületen akár 7 négyzetméternyi termesztési felületet is ki tudnak alakítani a pincében.

 

A cég egyébként számos zöldség- és gyümölcsfélét termeszt, valamint értékesít. Tavaly például 126 fajta termékből 21,5 ezer adat árut értékesítettek a közel 60 partnerüknek.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu