Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.19. - péntek, Emília napja van.

Belföldi hírek

A növekedés motorja a mesterséges intelligencia

2018. május 31. 13:25
A növekedés motorja a mesterséges intelligencia

A Huawei Global Connenctivity Index legújabb kutatása szerint a gazdaság digitális átalakulásakor a mesterséges intelligencia alkalmazása válhat a növekedés motorjává, amennyiben kellően képzett szakembergárda is rendelkezésre áll. 

Az elemzés szerint a jelenlegi 12,9 ezer milliárd dollárról 2025-re 23 ezer milliárd dollárra is nőhet a globális digitális gazdaság értéke a mesterséges intelligencia terjedésének köszönhetően. A digitális transzformáció szempontjából legfejlettebb országok listáját az Egyesült Államok vezeti, mögötte sorrendben Szingapúr, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság áll. Magyarország a 30. helyen áll a rangsorban, az előző évi 31. hely után. Az elemzés összeállításakor 40 különböző indikátort elemeznek a Huawei Technologies szakemberei, hogy meghatározzák a fejlődést az infokommunikációs (IKT) beruházásoknál a technológia alkalmazása, a felhasználói élmény és a piaci fejlődés területén.
 
 
A növekedés motorja a mesterséges intelligencia
Az MI hatékony használatához három építőelem szükséges: számítási teljesítmény, jelölt adatok és algoritmusok
 
 
 
A GCI idei tanulmánya azt vizsgálta, hogy az országok hogyan használják/telepítik a szélessávú hálózatokat és hogyan fektetnek be azokba a technológiákba, amelyek az ipar, a városok és a kormányzatok digitális átalakulását hajtják. Az elemzés megállapítása szerint a mesterséges intelligencia az egyik következő nagy technológia, amely paradigmaváltást hozhat a gazdasági és ipari tevékenységekben. Kiemelik: ahhoz, hogy
 hatékonyan és nagy léptékben lehessen használni a mesterséges intelligenciát, az egyes országoknak három egyelően fontos építőelemet kell rendbe tenniük: a számítási teljesítményt, a jelölt adatokat és az algoritmusokat.
 
 
MTI/T.D.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu