Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

A népszavazás Magyarország jövőjéről szól

2016. August 23. 14:08
A népszavazás Magyarország jövőjéről szól

Jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az október 2-ai kvótareferendumról szóló népszavazásról.

A brüsszeli tervek túl nagy kockázatot jelentenek, ezért a kormány arra kér mindenkit, hogy szavazzon nemmel a kényszerbetelepítésre, mert a referendum arról szól, van-e joga Brüsszelnek eldönteni, hogy a magyarok kivel éljenek együtt - közölte. Emellett megemlítette a DK jövő héten kezdődő kampányát is, amely szerint kiváló alkalom, hogy a párt végre tisztázza, támogatja-e a kényszerbetelepítést vagy nem.

 

Menedékkérők száma az EU tagállamaiba

 

Mindeközben a Demokratikus Koalíció álláspontja az, hogy amennyiben a népszavazás érvénytelen és eredménytelen lesz, akkor a miniszterelnöknek és kormányának le kell mondania. Molnár Csaba hangsúlyozta, hogy amikor Orbán Viktor az év elején bejelentette, hogy "Európa-ellenes népszavazást kezdeményez", akkor egy kérdésre azt mondta, még nem vitatták meg, hogy egy érvénytelen referendum után lemond-e a kormány. Az EP-képviselő leszögezte, hogy az érvénytelen és eredménytelen népszavazásnak nem csak az országra, hanem a miniszterelnökre nézve is következményei kell, hogy legyenek. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu