Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Belföldi hírek

A Nemzetközi Valutaalap pozitívan értékelte a magyar gazdaságot

2017. May 12. 16:44
A Nemzetközi Valutaalap pozitívan értékelte a magyar gazdaságot

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői jelentése szerint növekedést támogató gazdaságpolitika, az európai uniós források magas szintű felhasználása, valamint a kedvező külső környezet is elősegítette a magyar gazdaság több éve tartó jó teljesítményét.

Az IMF értékelése idén a termelés és a fogyasztás további bővülését, a beruházások élénkülését és a munkanélküliség további mérséklődését várja. Emellett 2,9 százalék 2017-re, jövőre 3,0 százalék bruttó hazai termék bővüléssel és 2,5 százalékos, valamint 3,2 százalékos éves átlagos inflációval számol a jelentésben található táblázat szerint.

 

A Nemzetközi Valutaalap pozitívan értékelte a magyar gazdaságot

Az IMF szerint a magyar gazdaság több éve tartó jó teljesítményét növekedést támogató gazdaságpolitika, az európai uniós források magas szintű felhasználása, valamint a kedvező külső környezet is elősegítette

 

A jelentésben kiemelik, hogy a stabil üzleti környezet szempontjából fontos a kiszámítható gazdaságpolitika, a szabályozások korszerűsítése és az átláthatóság. A Valutaalap ugyancsak üdvözölte az adóigazgatás reformja kapcsán elért eredményeket, a gazdaság további fehérítését és az adóbeszedés mértékének jelentős javulását. 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu