Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) egészségügyi cégekkel kötött együttműködést

2014. March 30. 16:52
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) egészségügyi cégekkel kötött együttműködést

A most megkötött 3 oldalú megállapodásban a svájci, gyógyszeripari és diagnosztikai Roche vállalja, hogy az orvoselektronikai termékeket gyártó  77 Elektronika Kft. által kifejlesztett analizátorokat Roche márkanév alatt, világszerte értékesíti. Ez alkalomból Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is beszédet mondott.


Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a magyar kkv-k milyen együttműködést tudnak felépíteni nemzetközi vállalatokkal. Hangsúlyozta: a magyar gazdaságstratégia sikerének egyik bizonyítéka, hogy egyre több magyar közepes vállalat állja meg a helyét a világpiacon szellemi és technológiai teljesítményének köszönhetően. Elmondta: az utóbbi 4 év reformjai azt cél szolgálták, hogy Magyarország Európa termelési központja legyen.

 

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is beszédet mondott
A kormány azért támogatja a 77 Elektronika Kft. és a Roche megerősített együttműködését, mert ennek köszönhetően fejlődik az ipari k+f tevékenység, és az ország előre tud lépni a magas hozzáadott értékű termelésben. Fontos megjegyezni, hogy Magyarországon az orvostechnikai ipar területén működő kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) jelenleg 8 ezer embernek adnak munkát.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu