Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.23. - péntek, Gyöngyi napja van.

Belföldi hírek

A Nemzeti Eszközkezelőről is vitáznak az Országgyűlés csütörtöki ülésén

2011. november 17. 10:57
A Nemzeti Eszközkezelőről is vitáznak az Országgyűlés csütörtöki ülésén
A Nemzeti Eszközkezelő felállításáról, valamint a 2012-es költségvetési törvényjavaslat módosításáról tárgyal november 17-i ülésén az Országgyűlés.
A napirend alapján, reggel 8 órától az előterjesztői expozéra, illetve a frakciók vezérszónoki felszólalására kerül sor a Nemzeti Eszközkezelőről szóló törvényjavaslat általános vitájában, majd a 2012-es költségvetés tervezetéhez fűzött, mintegy félezer módosító javaslatról vitatkozhatnak a képviselők tíz órán át. A Nemzeti Eszközkezelő felállításáról szóló előterjesztés általános vitája ezt követően folytatódhat, időkeret nélkül.

Cséfalvay Zoltán

Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára nyitotta meg az általános vitát

A Nemzeti Eszközkezelőről szóló törvényjavaslat célja, hogy gondoskodjon a szociálisan rászoruló hiteladósok lakhatásáról - mondta Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára a javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában.

z eszközkezelő szociálisan rászoruló hiteladósok ingatlanát vásárolná meg, biztosítva számukra, hogy kedvezményes bérleti díj ellenében továbbra is ott lakhassanak.A javaslat arra is lehetőséget biztosít, hogy, aki képes erre, az a későbbiekben visszavásárolhassa ingatlanát.

Országgyűlés

A Nemzeti Eszközkezelőről is vitáznak az Országgyűlés csütörtöki ülésén
Az államtitkár közölte: a törvényjavaslat arra épül, hogy a kialakult nehéz helyzet megoldásában minden fél, azaz a hitelező, az adós és az állam is vállaljon részt.


MTI/MCOnet

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu