Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A Nemzeti Eszközkezelő módosításairól dönthetnek hétfőn a Parlamentben

2011. December 05. 05:35
A Nemzeti Eszközkezelő módosításairól dönthetnek hétfőn a Parlamentben
Ezen a héten ismét ötnapos ülést tart a Ház. A parlament hétfőn dönthet egyebek mellett a Nemzeti Eszközkezelő felállításáról, majd péntekig tizenhat korábban tárgyalni kezdett javaslat.

A hétfői határozathozatalok napirendjén szerepel a Nemzeti Eszközkezelő létrehozása, hivatalos nevén "a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról szóló törvényjavaslat".  A kormány az előterjesztéssel a nehéz helyzetbe jutott devizahitelesek helyzetén próbál segíteni.

Országgyűlés

A Nemzeti Eszközkezelőről is vitáznak az Országgyűlés hétfői ülésénAz eszközkezelő egy módosító javaslat nyomán az eredetileg tervezettnél korábban, már a jövő év első napjától megkezdheti működését, egy másik változtatás értelmében pedig az eszközkezelőnek nem ajánlhat fel ingatlant megvételre az, akinek a nevén másik ingatlan is van, és nem teheti ezt majd meg az sem, aki haszonélvezeti jogot élvez.   

A hét első ülésnapján döntés születhet még egyebek mellett az egészségügyi salátatörvényről, valamint az egyesülési jogról, a sporttörvényről és a szellemi tulajdonról szóló javaslatokról is.   


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu