Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)a legjobb befektetőket díjazta

2015. March 20. 11:43
A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)a legjobb befektetőket díjazta

Befektetői Gálát rendeztek Budapesten. Az itt kiosztott elismeréssel a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a tavalyi év legkiemelkedőbb beruházóit díjazta.

Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonságiöv-gyártásért felelős alelnöke (j) átveszi az év legtöbb munkahelyt teremtő vállalata díjat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől és Ésik Róbert, a HIPA elnökétől

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ésik Róbert, a HIPA elnöke  adta át az Év Befektetője díjakat 2015. március 19-én. Azok a cégek nyerhették el az elismerést, amelyek  a tavalyi év beruházási döntéseivel és eddigi elkötelezett magyarországi tevékenységükkel kiemelten járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez.

A beruházások 17 éve nem látott mértékben, 14 százalékkal emelkedtek. Így ennek értéke elérte az 5216 milliárd forintot. Egy 22 éves rekord is megdőlt: ma már 4,1 millió ember dolgozik az országban. A Magyarország iránt elkötelezett vállalatok hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk 2014-ben tartós növekedési pályára lépett. - hangsúlyozta az átadón Szijjártó Péter.

Hozzátette: a magyar kormány a keleti nyitás stratégiáját komolyan vette, aminek eredményei nem maradtak el. Ez a stratégia nemcsak az export növeléséről, hanem a Magyarországra irányuló beruházások ösztönzéséről is szól.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke elmondta, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2014-ben 60 sikeres projektet zárt le, amelynek összértéke 1,66 milliárd euró volt. Ezek a befektetések mintegy 11 ezer új munkahelyet hoztak létre az országban.

 

A HírTV Videójához kattintson ->->-> IDE!

 

 

MTI/MCOnet

 

Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu