Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az agrártámogatások hatékony felhasználásáért kötött stratégiai megállapodást

2015. február 02. 14:17
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az agrártámogatások hatékony felhasználásáért kötött stratégiai megállapodást

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Stratégiai megállapodást kötött a TakarékBank Zrt-vel. Az együttműködés fő célja, hogy a mezőgazdasági és vidékfejlesztési uniós és hazai forrásokat a leghatékonyabban használhassa fel az agrárium minden termelői szegmense.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, Győrffy Balázs
 „A Kamara szándéka, hogy a TakarékBank céljaival összhangban feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a NAK által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák” – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az érintett bank többek között a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban meghirdetett támogatások előfinanszírozását segítő konstrukciókat dolgoz ki, különös tekintettel az őstermelők és családi gazdaságok technológiai fejlesztését, gépesítettségét és hatékonyságának növelését célzó, valamint az öntözéses gazdálkodás elterjesztéséhez, az élelmiszeripari fejlesztési stratégiához, az állattenyésztéshez és a kertészethez kapcsolódó támogatásokra.

„A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával kötött megállapodás szervesen illeszkedik a takarékszövetkezeti integráció stratégiájába, amely középtávon mind a finanszírozás, mind az ügyfélszám tekintetében az agrárium és az élelmiszeripar vezető piaci szereplőjévé kíván válni” – mondta Szabó Levente, a TakarékBank vezérigazgatója.


mconet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu