Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Eximbank a kkv-k külpiacra lépését segíti

2014. May 25. 21:59
A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Eximbank a kkv-k külpiacra lépését segíti

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy a várhatóan ősztől induló mikrohitel programmal a nemzetgazdaságban jelentős szerepet betöltő kisvállalkozások fejlődését, külpiacra lépését szeretné elősegíteni a kormány.


EXIM Mikrohitel Kártyát vezet be ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eximbank közreműködésével az exportáló, vagy exportőrnek beszállító hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára. Varga Mihály emlékeztetett, hogy a mikro- és kisvállalkozások jelentős szerepet töltenek be a magyar gazdaságban.

 

EXIM Mikrohitel Kártya az exportáló kkv-k számára

 


Nátrán Roland, a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) vezérigazgatója ismertette: az EXIM Mikrohitel Program keretében a vállalkozások kedvezményes kamatozású folyószámla hitelkeretet és ehhez kapcsolódó bankkártyát igényelhetnek majd a hitelprogramban részt vevő hitelintézetektől. Az új mikrohitel program szervesen kapcsolódni fog az Eximbank exportélénkítési hitelprogramjához, amely jelenleg 1 milliárd eurós kerettel működik, és amelyhez már 21 hitelintézet csatlakozott.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu