Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

A német RWE-vel írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a kormány

2015. május 29. 10:53
A német RWE-vel írt alá együttműködési szándéknyilatkozatot a kormány

A magyar fogyasztók áramellátásának biztonságáért, az energiaárak kedvező szinten tartásáért, továbbá az ország fenntartható gazdasági és az energiapiaci fejlődéséért kötött újabb együttműködést a kormány nevében Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint többek között Martin Herrmann, az RWE- East ügyvezetésének elnöke és Marie-Theres Thiell, az RWE Hungária ügyvezetésének elnöke írták alá a közös szándéknyilatkozatot 2015. május 28-án. A megállapodás többek között tartalmazza, hogy az RWE értékesíti a hazai villamos energia elosztói társaságai, az ELMŰ Hálózati Elosztó Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 49 százalékos tulajdonrészét közvetlenül az MFB részére. A német RWE még februárban erősítette meg, hogy szeretnének beszállni a magyarországi gázpiacra.

Emellett az MVM Magyar Villamos Művek a jelenlegi 26,15 százalékról 49 százalékra növelheti részesedését a Mátrai Erőművet üzemeltető társaságban, és szoros együttműködést alakíthat ki az RWE-vel az észak-magyarországi lignitvagyon hosszú távú kiaknázását szolgáló erőművi és bányászati fejlesztések érdekében.

 Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint  Martin Herrmann, az RWE- East ügyvezetésének elnöke és Dr. Marie-Theres Thiell, az RWE Hungária ügyvezetésének elnöke

A dokumentumot a kormány felhatalmazása alapján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint többek között Martin Herrmann, az RWE- East ügyvezetésének elnöke és Dr. Marie-Theres Thiell, az RWE Hungária ügyvezetésének elnöke látták el kézjegyükkel


A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a Magyar Kormány és az RWE szándéka, hogy a jövőben külön stratégiai megállapodást is kötnek egymással, amely pozitív hatással lehet többek között a hazai energiapiac és közműszektor IT fejlesztéseire, a különböző intelligens hálózati megoldások kialakítására, valamint az innovatív energetikai technológiák és megoldások megvalósítására.


Miniszterelnökség/MCOnet
Fotó: Botár Gergely/Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu