Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

A NAV élesebben is beveti a mesterséges intelligenciát

2022. April 05. 21:12
A NAV élesebben is beveti a mesterséges intelligenciát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eddig is alkalmazta a mesterséges intelligenciát, most azonban már új munkacsoportot is létrehoztak a technológiára.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek bejelentette, hogy a szervezeten belül felállították a Mesterséges Intelligencia Munkacsoportot (MIMCS), amely olyan kutatásokat végez a jövőben, ami a hivatalos speciális adatvagyonára épül.

 

A NAV egyik fő célja jelenleg, hogy az adatvagyonban lévő értékeiket teljes mértékben felfedezzék és kiaknázzák, ehhez azonban a legmodernebb technológiára van szükségük. A kutatásokkal új tudományos módszertanokat fedeznek fel, illetve növelik tapasztalataikat az adózási és adóztatási területen.

 

Nagy változások előtt a NAV technológiája

 

Mesterséges Intelligencia Munkacsoport (MIMCS) feladata lesz első körben, hogy egy olyan javaslatot dolgozzanak ki a szemantikus adatvagyon-kataszterre és a gépi tanuláshoz szükséges címkézés módszertanára, amely minél több területen alkalmazható. Ezen kívül számos területen indít kutatást és vizsgálatot a munkacsoport: tanító algoritmusokat vizsgálnak, validálási módszertant dolgoznak ki és fejlesztik a nem kontrollált gépi tanulást.

 

Az újonnan megalakult csoport az eredményeket a későbbiekben nyilvánosságra hozza. Magyarországon rendkívül kevés ehhez hasonló fejlesztés indult eddig, hiszen a kutatásokhoz rengeteg szervezet és számos tudományág együttműködésére van szükség, az eredmény azonban éppen ezért lehet rendkívüli.

 

Forrás: NAV, MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu