Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

A NATO-drót is felkerül a szerb-magyar határon felépülő kerítésre

2015. July 22. 11:03
A NATO-drót is felkerül a szerb-magyar határon felépülő kerítésre

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be: kétféle határzár építéséről döntött a kormány a déli határon.

A könnyen átjárható szakaszokon csaknem négyméteres kerítést épít a Belügyminisztérium és a honvédelmi tárca. A  horganyzott kerítés a föld alatt másfél, míg a föld felett három méter magasan húzzák fel a szerb-magyar határvonaltól 2,5 méterre. A határzár tetejére egy 70 centiméteres úgynevezett NATO-drót is kerül, azt magyar oldalról egy oszloprendszer támasztja meg.A csaknem 30-40 kilométernyi, ember által nehezebben járható szakaszon egyszerűbb kerítést építenek - tette hozzá.

 

 

Kétféle határzár épül a szerb-magyar határon
Ismertetette: A lehető leghamarabb létrehozandó, 175 kilométernyi ideiglenes határzár építéséhez 980 ezer négyezetméter magántulajdonban lévő területet vesznek igénybe, amiért egy egyszeri kártalanítást fizetnek a tulajdonosoknak, valamint 160-170 forintnyi használati díjat négyzetméterenként. A kerítésen táblák jelölik majd a legközelebbi legális határátlépési pontokat, semmi nem zárja ki, hogy a valódi politikai menekültek azokon - a szabályok betartásával - belépjenek. A  miniszter elmondása szerint folyamatosan nő az illegális határátlépők száma, ami az év végére akár a 300 ezret is elérheti. A szegedi diáklány esetét firtató kérdésre, akit azért bántalmaztak, mert barátját illegális bevándorlónak nézték, azt mondta: a kormány elítéli az ilyen bűncselekményeket, amelyeket meg kell torolni.


MTI/kormany.hu/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu