Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A nagyvállalatok is a mesterséges intelligenciával fejlődnek

2023. April 24. 14:30
A nagyvállalatok is a mesterséges intelligenciával fejlődnek

A legnagyobb multinacionális vállalatok is olyan fejlesztéseket indítanak, amelyek a robotikára és a mesterséges intelligenciára támaszkodnak.

A Coca-Cola egyike a világ legnagyobb vállalatainak, Magyarországon pedig egy olyan nagyszabású projektet fejeztek be a közelmúltban, amelynek összértéke a 800 millió forintot közelíti. A multinacionális cég a Dunaharasztiban található gyártó komplexumban hajtott végre innovációt.

 

A vállalat főként a gyár logisztikai infrastruktúráját korszerűsítette, hiszen mesterséges intelligenciával vezérelt robotokat vásároltak és helyeztek el a gyártósorok mellé. A fejlesztést a Coca Cola “robot picking” programnak nevezi.

 

Újra megerősítették, hogy Dunaharaszti lesz az egyik európai központja a Coca Cola-nak

 

A robot program képes elvégezni a gyártósorról jövő áruk elkészítését, majd fóliázását és raklapokra helyezését, ezáltal pedig jóval hatékonyabban működhet a logisztika az óriási gyárban.

 

A folyamat hatékonyságát ultramodern robotkarok, targoncák és kis járművek biztosítják, amelyeket mind most szerzett be a Coca Cola. A beruházás bemutatásán az is kiderült, hogy a Coca Cola azért hajt végre ekkora fejlesztéseket Dunaharasztiban, mert az a céljuk, hogy Magyarország legyen a cégcsoport közép-európai központja.

 

Az említett robotkarok körülbelül kétszer olyan gyorsan dolgoznak, mint embertársaink.

 

Forrás: Coca Cola
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu