Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

A munkavállalók képzésére pályázhatnak a cégek

2012. March 29. 05:14
A munkavállalók képzésére pályázhatnak a cégek
A napokban jelenik meg az Új Széchenyi Terv keretében az a 21 milliárd forint keretösszegű pályázat első kiírása, amelyben a vállalkozások a dolgozóik képzésére kaphatnak vissza nem térítendő támogatást - jelentette be Czomba Sándor.

pénzA Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára szerint a pályázatokkal kiküszöbölik azt a problémát, hogy az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást a szabályok változása miatt nem lehet elszámolni a saját dolgozók képzése estén.

Czomba Sándor


A mikro- és kisvállalkozásoknak április 15-től a keret kimerüléséig folyamatos lesz a pályázatok kiírása. Az államtitkár megjegyezte, hogy saját erőt is előírnak, de lesz olyan pályázat, ahol 100 százalékos a támogatás.

A vállalkozások a támogatásból a szakmai, az idegennyelvi, az informatikai képzéseket finanszírozhatják, fizethetik a vállalat működésével kapcsolatos kompetencia kialakítását és készségek fejlesztését.A képzés járulékos terheit is lehet finanszírozni  a pályázati pénzekből. Például a szállás-ellátásra heti nyolcezer forint fordítató fejenként.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu