Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

A munkanélküliség minimálisra csökkentéséről is beszélt Orbán Viktor az MKIK gazdasági fórumán

2015. March 08. 22:47
A munkanélküliség minimálisra csökkentéséről is beszélt Orbán Viktor az MKIK gazdasági fórumán

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) „Gazdasági évnyitó” című gazdaságpolitikai fórumán  a Budapest Kongresszusi Központban.


A miniszterelnök célként jelölte meg, hogy 2018-ra Magyarországon elérjük a teljes foglalkoztatást, és 3 százalék közelébe vagy az alá csökkentsük a munkanélküliséget. A teljes foglalkoztatottság nem lenne lehetséges a Munkavédelmi Akció nélkül – fűzte hozzá.

A munkaerőpiacot illetően arra hívta fel a figyelmet a miniszterelnök, hogy az országban nem arányosan terül szét a munkaerő. A sikeres városok köré szerveződő fejlesztési központokon túl több olyan régió város is van, ahol még vannak kihívások: a javuló tendenciák mellett is sokat kell még fejlődnie Szolnoknak és Pécsnek, a lézerkutató központként aposztrofált Szegednek, továbbá a Viharsaroknak és Békéscsabának is, melyek boldogulását leginkább autóút segítheti – ennek megépítésében a kormányfő elkötelezettségét fejezte ki.

 

Orbán Viktor: 2018-ra 3 százalék körülire csökkentjük a munkanélküliséget Magyarországon 

 Ami 2015-öt illeti, a nemzetgazdasági miniszter rendkívül konzervatív 2,5%-os növekedéssel kalkulál, ez az „óvatos duhaj” hozzáállás Orbán Viktor értékelése szerint helyes is Varga Mihály részéről, ugyanakkor a miniszterelnök még ennél is magasabb gyarapodásra számít.

Az uniós forrásokkal kapcsolatban a kormányfő a rendelkezésre álló összegek lehívhatóságának maximalizásálásról is beszélt. A 2007-2013-as időszakban 8700 millárd forint állt rendelkezésre, itt a kormány óvintézkedés gyanánt a túlvállalás eszközével élt, vagyis 9200 milliárd forintra szerződtünk le a meg nem valósuló projektekre alapozva. Így a rendelkezésre álló összegek garantáltan fel lesznek használva.
 

MTI/MCOnet


Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu