Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A munkáltatók körében is népszerű a kerékpározás támogatása

2021. május 10. 09:41
A munkáltatók körében is népszerű a kerékpározás támogatása

A Magyar Kerékpárosklub idei kampányának első workshopját tartotta meg, amelynek keretében hasznos tanácsokkal látták el a nagyvállalatokat azzal kapcsolatban, hogyan váljanak kerékpárosbarát munkahellyé. Több olyan cég példáját is felhozták, amelyek már elindultak ezen az úton, a Decathlon és az SAP nagyvállalatok is biztosítják munkavállalóik számára a munkahelyre biciklizés lehetőségét.  

Bringázz a munkába! a Magyar Kerékpárosklub idei nagy kampánya. Bíztatják a lakosságot, hogy a munkahelyükre, illetve ahová csak tudnak, közlekedjenek kerékpárral - biztonságosan, felelősen, a közlekedési szabályokat betartva. Ahhoz, hogy a kerékpárok tárolásához és megfelelő használatukhoz kiépített infrastruktúra legyen, a munkáltatók is felelősek lehetnek. Több olyan vállalat is van, amely munkavállalóik mögé állt a biciklizésben.  

 

A kerékpárokat hatékonyabban lehet tárolni

 

A Magyar Kerékpárosklub idei első workshopján szó esett arról, hogy a Decathlon és az SAP hogyan valósítja meg a gyakorlatban a “Bringázz a munkába!” kampány rájuk eső részét. Decathlon Magyarországnál jól megoldott a kerékpárok tárolása, és terveik közt szerepel, hogy szervizműhelyeket és zuhanyzós öltözőt biztosítanak a dolgozók számára az áruházakban. A vállalat a kerékpárokhoz kapcsolódó juttatási csomagok kibővítését is tervezi. 


 
Az SAP-nál ez a fejlesztés már kész, a munkatársak igénybe vehetik a zuhanyzós öltözőt, kerékpárjaik fedett és zárt tárolóban lehetnek. Mint a cég közölte, biztosítanak szervizállványt szerszámokkal, sőt ruha- és cipőszárítót is. Hagyományos és elektromos kerékpárok flottája is rendelkezésre áll az SAP munkatársai részére, valamint kerékpáros versenyeket is támogatnak. 

 

 
A workshopon a hazai kerékpáros közlekedés helyzetéről Árva János, a Magyar Kerékpárosklub tagja, és Halász Áron, a klub szóvivője és elnökhelyettese beszélt a hazai kerékpározási szokásokról. A járvány idején nőtt a kerékpározók száma az országban, és mint mondták, európai szinten Magyarország a harmadik legkerékpárosabb a listán, ezért fontos a projekt támogatása. 

 

 

M. A. 

Forrás: HR Portál

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu