Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A munkahelyek védelmében akciótervet készített a kormány

2012. July 03. 06:10
A munkahelyek védelmében akciótervet készített a kormány
Orbán Viktor miniszterelnök július 2-án a parlamentben, napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a kormánypárti frakciók és a kormány tíz intézkedésre tesz javaslatot, hogy megkönnyítse a hazai cégek számára a foglalkoztatást.
Ahogy Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, most meg fogjuk védeni a magyar emberek munkahelyeit is – tette hozzá. Orbán Viktor tájékoztatott, a Fidesz és a KDNP frakciója megállapodott a kormánnyal abban, hogy munkahelyvédelmi akció indul. Az a célunk, hogy megvédjük a munkahelyeket, és a megállapodás szerint ennek legfőbb eszköze egy soha nem látott mértékű szociális adócsökkentés.  Megkönnyítik a 25 év alattiak foglalkoztatását, azaz esetükben felére csökkentik a munkáltatói járulékot. Továbbá felére csökkentik a munkáltatói terheket az 55 év felettiek esetében is.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök július 2-án a parlamentben, napirend előtti felszólalásánálCsökkentik a 25 és 54 éves kor között a képzettséget nem igénylő munkakörben tevékenykedők bérköltségét, itt is megfelezve a járulékfizetési kötelezettséget. A kabinet számításai szerint ez negyedmillió ember foglalkoztatását könnyítheti meg. Javasolni fogják a tartósan munkanélküliek alkalmazását elősegítő járulékcsökkentést. A kisgyermekes anyák munkavállalásának megkönnyítése érdekében a gyesről vagy gyedről visszatérő munkavállalók után, az elhelyezkedést követő két évben nem kell majd járulékot fizetnie a munkáltatónak, a harmadik évben pedig a jelenlegi felét.

parlament

A munkahelyvédelmi akció részleteiről a parlamentben számolt be Orbán Viktor

 


A kisvállalkozásokat és önfoglalkoztatókat érintő döntésekről beszámolva Orbán Viktor kifejtette: javasolják a kisadózók adó- és adminisztrációs terheinek csökkentését, mégpedig úgy, hogy bevezetik e kör számára a tételes adózást. E szerint a legkisebb – 6 millió forint alatti árbevételű – mikroválallakozásoknak csak egyetlen adót kell fizetniük. Főállású kisadózó esetében ez havi 50 ezer, mellékállású esetében pedig 25 ezer forint - mondta Orbán Viktor.


Forrás és képek: fidesz.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu